5 september 2014
18:00

Rinns AIK

Referat: Ämterviks FF U - Rinns AIK

Pga alla frånvaro tvingades vi till en hel del positions ändringar, bla så började Lars på mittfältet bredvid Jonas. Sebastian fick spela mittback bredvid PEO, Per-anders fick ta högerback positionen. Andreas var den enda i försvaret som spelade på sin position. Ogge Ericsson ersatte Kim i målet! På mitten hade vi som sagt Lars och Jonas, på flankerna fick ynglingarna Robin Jansson och Nils Westh! Uppe på topp Olov och Dick, där Dick fick ansvar att ta mer hemjobb!

Vi började matchen skapligt bra, fick några hörnor och Olov hade inga problem med att skjuta mot mål! Men så kom ÄFF i en kontring och på sitt första avslut fick dom 1-0! Vi darrade till ordentligt och 2-0 kom inte som en överraskning. Vi hade svårt att få tag i varsin gubbe och ofta hamnade vi i 1 mot 2 på kanterna, Dick tvingades gå längre ner än vad det var tänkt, vilket innebar att Olov var ensam mot tre försvarare.

Efter ca 30 minuter gjorde vi en positions ändring, Lars och PEO byte plats med varandra och helt plötsligt så vände matchen helt till våran fördel! Killarna gjorde en mäktig vändning sista 10-15 minuterna av halvleken! Det började med att Jonas frispelade Olov, Olov kom fri fast på fel sida så han valde att runda målisen och stötta in reduceringen med vänster dojan! Inte så länge efter fick vi hörna, Robin Jansson hittade Henric som placerade snyggt in 2-2 i krysset! Första hörn målet sedan seriepremiären! Precis innan domaren blåste för halvtid så gjorde PEO 2-3, Dick stod för framspelningen och helt plötsligt stod PEO helt ensam mot målisen, en säker avslutning och vändningen var ett faktum! Det tack vara Christers förslag på att byta position på Lars och PEO!

Tyvärr så fick vi ingen bra start i andra halvlek, vi tappade markeringen och precis som under första halvlek så var det ofta att vi hamnade i 1 mot 2! Detta utnyttjade ÄFF till slut, genom att kvittera och ta ledningen igen! Men killarna i grönt orkade hitta krafter där det inte verkade finnas och visade en stark lagmoral! 4-4 kom efter att Jonas hittade Robin Ericsson som sprang ifrån sin gubbe och lyfte in bollen i mål!

Vi skulle orka skapa ytterligare 2-3 lägen för att vinna matchen, men tyvärr så kom Markus Renhult en sekund för sen på ett inlägg, Eddie fick på ett bra skott som tyvärr gick rakt på målisen. Robin E kom loss men i ett försök att få ett bättre läge försökte han jobba sig inåt och tyvärr tappade han bollen! Sedan så hade vi 4 felaktiga avvinkningar för offside, samt så blåstes Jonas av trots att han hade fördel av boll.

4-4 kändes surt direkt efter slutsignalen, mest för att killarna kämpade något otroligt och förtjänade segern! Men med tanken på förutsättningarna vi kom till match så får man nog vara nöjd med 4-4!

Vill passa på och tacka PEO Jansson, Christer Ludvigsson och återigen Jan Westh för att dom ställde upp! Vi hade även 3 killar födda 00 som inte gjorde bort sig på något sätt, snarare tvärtom! Vi hade 4 st som ställde upp trots att dom är förkylda! Som jag skrivit högre upp stort tack till alla 17!

Kom till Rinnevi på söndag och heja fram Rinn i derbyt mot TIF u! Kl 13 är det avspark!